مضرات آرتیشو : آرتیشو چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود ضمنا طعم آرتیشو را دوست ندارند . اینگونه اشخاص اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفاده کننده تنطور قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند .
- برگههای کنگر فرنگی را پس از پختن به مصرف میرسانند.
- ۳۰ تا
۱۰۰ گرم شیرهٔ تازهٔ برگ کنگر فرنگی را گرفته با مقداری شربت مطبوع مخلوط
نموده صبح و ظهر و شب هر دفعه قبل از هر غذا، یک سوم آن را تناول نمایند.
- ۱۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و شب قبل از هر غذا ۲ استکان با کمی شکر تناول نمایید.
مادران شیرده آرتیشو نخورند : یکی از موارد منع مصرف آرتیشو در
خانمهایی است که به نوزاد خود شیر میدهند. از آنجا که مصرف آرتیشو و
برگهای آن تاثیر زیادی در کیفیت، بو و مزه شیر مادر میگذارد ممکن است
موجب بروز عکسالعمل نوزاد شده و او شیر مادر را نخورد. بنابراین درمانگران
به مادران شیرده و خانمهای باردار توصیه میکنند که در طول دوران بارداری
و دورانی که به فرزند خود شیر میدهند از خوردن موادغذایی و سالادهایی که
حاوی این گیاه است، پرهیز کنند.
آرتیشو چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود .
ضمناً افرادی که طعم آرتیشو را دوست ندارند؛ اگر بخواهند از مزایای آرتیشو استفاده کننده تنطور قرص یا کپسول آرتیشو مصرف نمایند.
مصرف آرتیشو در زمان بارداری نیز باید محدود باشد.
مصرف آن ممکن است باعث حساسیت در بعضی افراد شود.
در قرن پنجم پیش از میلاد در کشور چین به عمل آمد. کشورهایی مانند آفریقا و ایتالیا در قرون وسطی به کشت گیاه بادمجان پرداختند. در حال حاضر، این گیاه در کشورهای ایتالیا، ترکیه، مصر، ژاپن و چین به عمل می آید.
۱) هر چند که آهن برای فعالیت های بیولوژیکی بدن لازم است، اما تراکم بیش از حد آهن مفید نیست و می تواند آثار مضری برای بدن داشته باشد. تراکم زیاد آهن باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد می شود که خطر بیماری قلبی و سرطان را افزایش می دهد. بنابراین ضروری است که آهن اضافه (برای کاهش تولید رادیکال های آزاد) از بین برود و از بدن خارج شود. این کار توسط ماده ای به نام «Nasunin» موجود در بادمجان انجام می گیرد.
۲) Nasunin: این آنتی اکسیدان قوی مانع از هر نوع صدمه رسیدن به سلول های پرده مغز می شود.
۳) این گیاه عملکرد ضدمیکروبی و ضدویروسی دارد.
۴) بادمجان سرشار از فیبرهای غذایی است که برای عملکرد درست دستگاه گوارش مفید است و با بیماری های قلبی عروقی نیز مقابله می کند.
۵) پتاسیم موجود در آن برای بدن مفید است و نقش حیاتی در تنظیم فشار خون بدن دارد.
۶) بادمجان کم کالری و دارای رطوبت بالاست و مصرف آن برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند، موثر است.
۷) میزان پایین کربوهیدرات و میزان بالای فیبر برای کاهش گلوکز در بیماران دیابت نوع ۲ مفید است. در اصل این میوه به عنوان کنترل کننده طبیعی دیابت به حساب می آید.
منبع: روزنامه خراسان