خواص و فواید شگفت انگیز زردچوبه گرداوری شد
۱- زردچوبه طعمی تلخ و تند دارد و از اجزای اصلی پودرهای کاری و برخی از نواع خردل است.
۲- در طب چینی، برای درمان مشکلات متفاوتی نظیر بواسیر و نفخ، به کار میرفته است.
۳- همچنین به شکل ضماد و پماد به عنوان مسکن و برای درمان عفونتهای قارچی نظیر کچلی به طور موضعی استفاده میشده است.
۴- از زردچوبه برای کنترل زردی و هپاتیت و از روغن آن نیز گاه در عطرسازی استفاده میشود.
۵- زردچوبه در نواحی گرم آسیا و آفریقا کشت میشود. بیشترین صادرات این محصول از کشورهای هند، اندونزی و چین صورت میگیرد.
۶- مهمترین خاصیت زردچوبه، خاصیت صفراآوری آن است.
۷- از دیگر خواص آن، اثرات ضدالتهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد ورم، ضد سموم کبدی، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوی معده میباشد.
۸- خاصیت ضداکسیدانی زردچوبه مربوط به هر دو دسته مواد محلول در آب و چربی آن است. این خاصیت زردچوبه قویتر از ویتامین E است.
۹- خاصیت ضدسرطان آن را نیز مربوط به اثرات ضداکسیدان مستقیم، یا از طریق خنثی کردن رادیکالهای آزاد، یا خنثی کردن بعضی از مواد مؤثر کارسینوژن میدانند که در آزمایشهای داخل و خارج از بدن به اثبات رسیده است.
۱۰- خاصیت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر داروهایی مثل کورتیزون یا فنیل بوتازون است.
۱۱- زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکتها است.
۱۲- زردچوبه از نظر محافظتی اثراتی شبیه به گلیسریزین یا خارمریم را ایجاد میکند.
۱۳- زردچوبه دارای اثر ضدنفخ و ازدیاد آنزیمهای روده و معده است. مقدار زیاد آن ممکن است باعث افزایش ترشحات معده شده و از زخم حاصل از استرس، الکل و ایندومتاسین جلوگیری کند.
۱۴- اسانس زردچوبه دارای خاصیت ضدمیکروبی بسیاری از میکروارگانیسمها ازجمله استافیلوکوک، استرپتوکوک، کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضدقارچی است.
۱۵- مقدار مصرف دارویی روزانه زردچوبه حدود ۳-۱.۵ گرم است که میتوان در دوزهای نیم تا یک گرمی در سه نوبت مصرف کرد.
۱۶ زردچوبه به صورت مخلوط به شکل ادویه در جهان مصرف زیادی دارد و یکی از پرمصرفترین اشکال آن به صورت پودر کاری است.
۱۷- برای مصرف دارویی زردچوبه، میتوان آن را در کپسولهای پانصد میلیگرمی ژلاتینی که در داروخانه به فروش میرسند پر و استفاده کرد.
۱۸- برای نگهداری زردچوبه نباید از ظروف پلاستیکی استفاده کرد. بهترین ظروف، آلومینیومی و شیشههای رنگی (قهوهای) هستند. همچنین در ظرف باید کاملا بسته باشد.
۱۹- ریشه و ریزوم زردچوبه که پودر نشده، در برابر حرارت مقاومتر از پودر آن است، ولی چون بیشتر پودر زردچوبه به فروش میرسد، برای نگهداری طولانی مدت آن بهتر است در جای خنک نگهداری شود.
۲۰- چون بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به رایحه (اسانس) آن میباشد که در اثر حرارت یا مرور زمان کاسته میشود، خواص زردچوبه کهنه کمتر از زردچوبه تازه است.
خواص دیگر زردچوبه در طب سنتی
زردچویه یکی از ادویههای مفید است که در غذاهای ایرانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. زردچوبه عطر خوبی دارد و به هضم غذا کمک میکند.
در غذاهای ایرانی استفاده زیادی دارد. زردچوبه دارای مزاج گرم و خشک است و درجه آن دو الی سه است.
زردچوبه زداینده است یعنی آلودگیها را میزداید. یا اصطلاحا میگویند جالی است و در مسائل آرایشی بهداشتی هم قابل استفاده است.
برای رفع لکههای تیره پوستی استفاده می شود البته باید با تجویز پزشک صورت گیرد.
در قدیم برای خشک کردن زخمها استفاده میشده است و امروزه هم استفاده میشود.
برای بند آوردن خونریزی در جایی که زالو گذاشته شده است بسیار مفید است. برای برخی از اسهالهای خونی نیز موجب بند آمدن خون میشود.
برای باز کردن انسدادهای کبد مفید است و بنابراین برای درمان بعضی زردیها و استسقا بسیار مفید است. استسقا یعنی طلب کردن زیاد آب.
در برخی از بیماریهای کبد شخص زیاد تشنه میشود و اگر کبد وضعیتش اصلاح شود این حالت هم اصلاح میشود.
تقویت معده و بادشکن بودن نیز از دیگر خواص این ماده است.
یکی از دلایلی که در برخی غذاها استفاده می شود این است که هم بوی خوبی دارد و هم برای هضم خوب است و هم بادها را رفع میکند.
برای رفع دملها (موضعی) مفید بوده و قاعدگی را نیز تنظیم میکند. میتواند برای قلب اندکی مضر باشد که مصلح آن آبلیمو یا آب نارنج است.
به دلیل اینکه حرارت قلب زیاد است برخی افراد ممکن است به خوردن زردچوبه حساس باشند و تپش قلب ایجاد شده و فشارخون بالا رود.
زردچوبه گردش خون در داخل بدن و داخل عروق را بهبود میبخشد. از تشکیل لختههایی که در داخل بدن ایجاد میشوند جلوگیری میکند.
کسانی که سوداوی هستند یعنی خون آنها غلیظ است میتوانند از این ماده استفاده کنند.
کسانی که از داروهای ضدانعقاد خون استفاده میکنند بهتر است در مصرف زردچوبه اعتدال را رعایت کنند چرا که ممکن است در آنها خونریزی ایجاد شود.
بهبود گردش خون می تواند باعث خونرسانی بهتر بافتهای حساس مثل شبکیه شده و تیزبینی و بهبود بینایی به ارمغان آورد.
به خانمهای باردار آسپیرین تجویز میکنند تا گردش و چرخش خون در بدن بهتر شود. میتوانیم مشابه اثر آسپیرین را از زردچوبه هم بگیریم.
یعنی کسی که میخواهد برای بارداری آمادگی پیدا کنند میتوانند زردچوبه بخورند. برای بیماران روماتیسمی نیز مفید است.
میتوانند با ترکیب زردچوبه و آب، خمیری ایجاد کنند و دور مفصل قرار دهند و یک مدت بماند و بهتر است این کار را شب یا صبح زود انجام دهند که سرما زیاد است.
صبحها بدن این افراد خشکتر است. به عنوان مسکن درد دندان هم قابل استفاده است.
آشنایی با بیماری نشت روده گرداوری شد
شاید تاکنون برای اولین بار با واژه نشت روده آشنا شده باشید. اما در حقیقت این واژه به یک بیماری خاص روده ای مرتبط است. نشت روده یعنی روده ای که به دلایل مختلف دچار حالتی از التهاب و درد شده و در نتیجه این درد ساعت به ساعت بیشتر از قبل خواهد شد. زمانی که التهاب به اوج خود رسد ، گویی روده دچار سوراخی شده است که مواد موجود از نظر غذایی از این سوراخ به جریان خون نشت پیدا می کنند. البته این ذرات در تعداد زیاد و در اندازه ی کمی قرار دارند .
در نشت روده ، روده ی فرد به شدت آسیب خواهد دید ، این آسیب مربوط به سلول های پوشاننده روده می باشد که در صورت بی توجهی به خونریزی روده منجربه خواهد شد. در صورتی که از رژیم غذایی حاوی مواد گلوتامین بهره ببرید ، این سلول های آسیب دیده به سرعت تغییر و بهبود خواهند یافت ، اما در صورت عدم توجه به بیماری های خطرناک دیگری دچار خواهید شد. افرادی که حساسیت های غذایی خاصی دارند با قطع مصرف خود به آسانی به شرایط طبیعی باز خواهند گشت.
معمولا استفاده از غذاهای محرک همانند ادویه جات ، مصرف الکل و مواد مضر برای روده ، این بیماری یعنی نشت روده را تشدید می کند. در صورت وجود علائمی خاص در خصوص بیماری های روده ای حتما به پزشک مراجعه کنید. نشت روده گاها به صورت نفخ بسیار شدید تظاهر خواهد کرد. افرادی که پس از مصرف هر نوع غذایی به شدت نفخ می کنند و باید به سرعت برای تخلیه به توالت بروند ، از نظر ابتلا به نشت روده مشکوک خواهند بود. با مراجعه به پزشک و گرفتن یک شرح حال ساده به راحتی و در کمترین زمان ممکن می توانید از این بیماری باخبر شده و مراحل درمان آن را سپری نمایید.