درمان خانگی آسان رفلاکس معده گرداوری شد
تعادل نداشتن مایعات گوارشی در معده، خود را با بروز علائمی همچون بوی بد دهان، حالت تهوع، درد معده، سوزش سر دل و باد گلو نشان میدهد. اما رفلاکس اسید معده که زنان و مردان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار میدهد، زمانی به عنوان بیماری تشخیص داده میشود که بیش از دو بار در هفته رخ دهد. دلایل عمده اسیدی شدن معده عبارتند از خوردن غذاهای پرادویه، عادتهای بد غذایی، استرس زیاد و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات.
با این حال چند درمان خانگی آسان برای این عارضه وجود دارد که میتواند به برطرف شدن مشکل کمک کند.
زنجبیل
این ریشه گیاهی سالم، میتواند با تحریک تولید بزاق بیشتر در دهان، به برطرف شدن رفلاکس معده کمک کند. شما میتوانید برشهایی از زنجبیل تازه را در طول روز بجوید یا هنگام صبح، یک فنجان چای زنجبیلی بنوشید. اضافه کردن مقداری لیمو یا عسل به چای، طعم بهتری به آن خواهد داد.
میخک
مصرف میخک، یکی از راههای افزایش سطح اسید کلریدریک در معده است. از آنجا که پایین بودن میزان اسید معده میتواند عامل رفلاکس اسیدی باشد، جویدن سه عدد میخک در روز به گونهای که عصاره گیاهی آن آزاد شود، میتواند به کاهش علائم رفلاکس کمک کند.
دارچین
این گیاه دارویی، یکی از بهترین درمانهای خانگی رفلاکس اسیدی است. این گیاه ضداسید، گاز جمع شده در معده را از بین میبرد. مقداری عسل به چای دارچین اضافه و آن را قبل از صبحانه میل کنید. ترکیب دارچین و عسل، رودهها را پاکسازی میکند و علائمی همچون نفخ معده، گاز و سوءهاضمه را از بین میبرد.
برگهای ریحان
برگ ریحان، شامل ترکیباتی است که تولید بلغم را تحریک میکند. تولید بلغم، میتواند تا حد زیادی سطح اسیدیته معده را کاهش دهد. پنج تا هفت برگ ریحان را بلافاصله پس از پایان ناهار یا شام بجوید. برای کاهش درد شکمی و سوزش سر دل، 10 برگ ریحان را با یک فنجان آب ولرم مخلوط و بعد از غذا میل کنید.
سرکه سیب
سرکه، اسیدی است که pH آن حدودا پنج است. بنابراین میتواند با پایین آوردن pH محتویات معده (بیشتر اسیدی ساختن آن)، گوارش را بهبود بخشد و به کاهش علائم ترش کردگی و سوزش معده کمک کند. بالا رفتن سطح اسید معده باعث میشود، غذا در معده تخمیر نشود. سرکه سیب در میان سرکهها بهترین گزینه است. دو قاشق چایخوری سرکه سیب را به یکچهارم فنجان آب اضافه کرده و میل کنید. میتوانید تا از بین رفتن کامل علائم، هر پنج دقیقه یکبار این کار را تکرار کنید. بسیاری از افراد قبل از وعده غذایی، یک جرعه سرکه سیب مصرف میکنند تا از بروز علائم رفلاکس پیشگیری کنند.
آبلیمو
pH آبلیمو تقریبا حدود 2 است و این باعث میشود اسیدیته آبلیمو قویتر از سرکه باشد. آبلیمو همچنین با داشتن مواد مغذی دیگر بویژه ویتامین C میتواند در بهبود علائم رفلاکس بهتر از سرکه سیب عمل کند. مصرف آب یک آبلیموی تازه به تنهایی یا همراه با یکچهارم فنجان آب میتواند کمککننده باشد
روش تقویت حافظه با طب سنتی گرداوری شد
امروزه نداشتن تغذیه مناسب و سالم و عدم رعایت تدابیر حفظالصحه، مصرف قرصهای آهن و مصرف آردهای گندم و مواد کارخانهای بهاصطلاح غنیسازیشده همه دست به دست هم دادهاند تا حافظهها تضعیف و با افزایش سن نیز بیماری آلزایمر بیش از گذشته گریبانگیر سالمندانمان شود.
بسیاری از جوانان محصل یا دانشجو که داشتن حافظه خوب، ابزار ارتقاء سطح دانش آنها است از ضعیف بودن حافظه خود مینالند و برای درمان آن دست به دامن طب سنتی میشوند.
برای تقویت حافظه باید تغذیه را سالم کنید، مخصوصاً از روغن ناسالم استفاده نشود و روغن ارده (روغنی که بعد از اینکه کنجد را ارده کردند از آن روغن تهیه میکنند) در غذاهایتان استفاده کنید.
ارده کنجد را بهاشکال مختلف مانند حلواارده، اردهشیره و ارده و عسل میل کنید؛ گردو بخورید و پنیر بدون گردو نخورید؛ بههیچوجه آب یا نوشیدنی که در آن یخ انداخته شده باشد مصرف نکنید، مدتی نیز بلغمزاها را کمتر مصرف کنید یا همراه با مصلحات آن مصرف شوند.
هر روز نیم ساعت کندر بجوید (توجه کنید جویدن کندر در این مورد مؤثر است نه بلعیدن آن).
دمکرده اسطوخدوس و افتیمون نیز کمکتان خواهد کرد؛ میتوانید 50 گرم سیاهدانه را با گوشتکوب بکوبید (نه با آسیاب) و با 300 گرم عسل زنبوری چندگیاهی مخلوط کنید و آن را میل کنید.
ضمناً اگر طبعتان نیز سرد است باید مراقب باشید که سرتان را گرم نگه دارید.
در احادیث نیز در زمینه افزایش حافظه مواردی ذکر شده است از جمله قرائت قرآن کریم. یکى از امتیازهاى قرآن مجید آن است که تلاوت و بهخاطرسپردنش سبب تقویت حافظه مىشود.
در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: ثلاثٌ یُذْهِبْنَ النِّسْیانَ وَ یُحْدِثْنَ الذُّکْرَ: قِراءَهُ الْقُرآنِ، وَ السِّواکُ وَ الصِّیامُ (دعائم الاسلام، ج 2، ص 137، ح 481) یعنی «سه چیز، فراموشى را از بین میبرد و حافظه را زیاد میکند: خواندن قرآن، مسواکزدن و روزه گرفتن».
نکات تکمیلی*لازم به ذکر است تقویت حافظه بهروی تمرکز تأثیر دارد اما بیشتر باید با تمرین، تمرکز را تقویت کرد.
*لزوم پرهیز از مصرف داروهای شیمیایی برای افزایش حافظه
*بهنوشته هیئت تحریریه احیای سلامت، داروهای شیمیایی که برای افزایش حافظه مورد استفاده قرار میگیرند، دارای عوارض بوده و به هیچ وجه مورد تأیید نیستند.
*کمخوابی و نداشتن خواب مناسب و کافی، بهروی حافظه تأثیر میگذارد و آن را کاهش میدهد و ضعیف میکند لذا توصیهها و تدابیر مربوط به خواب و بیداری را رعایت کنید.
*بدانید که ذهن تان در مقابل آنچه گمان می کنید عادلانه است، تعصب دارد. این دقیقا همان چگونگی درک شما از جهان پیرامون است
*تلاش نکنید که در جهت مطابقت کامل با گروه هایی برآیید که همانند خودتان می اندیشند چرا که خاطرات به جا مانده از اسلاف تان می توانند در این زمینه بر شما تاثیر فراوان داشته باشند
*تا آنجا که می توانید میزان استرس خود را کنترل کنید چرا که باعث کاهش تمرکز می شود و با داشتن استرس بیشتر با احساسات نامطلوب دست و پنجه نرم خواهید کرد
*زمانی که می خواهید چیزی را به خاطر آورید چشم های تان را ببندید چرا که باز ماندن چشم ها تمرکزتان در یادآوری آن موضوع را با دیدن چیزهای مقابل تان پرت می کند
*برای به خاطر آوردن نام افراد تلاش کنید به ویژگی چهره آنها تمرکز کنید و آنقدر با داستان هایی در ذهن خود در مورد آن فرد متمرکز شوید تا نام او را به خاطر آورید
*برای به خاطر سپردن فهرست های طولانی تر، یک درخت خاطره در ذهن خود بسازید
*در روند تکراری زندگی، ایجاد اندکی تغییر کنید
*حسادت سبب می شود که به احساسات خود آسیب فراوانی وارد کنید اما با غبطه خوردن به دیگران و موفقیت های شان می توانید با ایجاد پشتکار ذهنی در یافتن دلایل آن پیشرفت ها، به بهبود وضعیت حافظه خود کمک هم کنید
*اگر برای یافتن پاسخ هر سئوالی به صفحات اینترنتی رجوع کنید، تعهد ذهن خود برای به خاطر سپردن چیزها را کاهش می دهید
*راه رفتن می تواند همچون یک خواب عمیق در به خاطر سپردن داده های جدید در ذهن کمک رسان باشد
*خوردن غذاهایی حاوی «فلاونوئیدها» که در موادی چون، انگور، انواع بِری ها، برگ های چای و دانه های کاکائو یافت می شوند، می توانند باعث تقویت عصب های مغز در شکل دادن بهتر به اطلاعات و داده های جدید وارد شده در مغز باشند
*مصرف شکر هم می تواند موثر باشد اما نه آن نوع مصرفی که ممکن است تصورش را داشته باشید
*قرار دادن موانعی بر سر راه یادگیری، می تواند به تقویت دراز مدت حافظه کمک کند
*یادگرفتن یک زبان دیگر با به تاخیر انداختن روند بیماری ای به نام «دیمنشیا» در تقویت دراز مدت حافظه بسیار موثر است
*مصرف برخی ویتامین ها همچون «ویتامین ب ۳» که در خوراکی هایی چون، ماهی، بیف، مرغ، هویج و برگ گیاهان سبز وجود دارند می توانید ابتلا به بیماری های مرتبط با حافظه از جمله «دیمنشیا» را به تاخیر بیاندازید