سلامت و پزشکی

سلامت و پزشکی

سلامت و پزشکی

سلامت و پزشکی

هویج : خواص ، طبع و مضرات هویج


در این مطلب هویج : خواص ، طبع و مضرات هویج گرداوری شد

هویج : خواص ، طبع و مضرات هویج

 

هویج

جوانی و شادابی پوست با هویج ممکن است. این ماده‌ی غذایی نه فقط برای عضو های داخلی بدن خاصیت بخش است بلکه برای بهتر شدن وضعیت پوستمان تاثیر گذار است.

تفاوتی ندارد که هویجتان خام یا پخته و یا رنده شده یا به صورت پوره ای باشد. راه های متفاوتی برای وارد کردن هویج به برنامه‌ی غذایی روزانه وجود دارد. این ماده‌ی غذایی نارنجی رنگ لبریز از خواص غیر باور کردنی است که کمک بزرگی به سلامتی جسم شما می‌کند چون می‌تواند مشکلات بینایی، کم‌خونی، اسهال و … را برطرف کند.

 

ترکیبات شیمیایی

هویج دارای ۸۷% آب ، ۱/۵ مواد ازته ، ۰/۰۲ % چربی ، ۸% مواد گلوسیدی ، حدود ۱/۵% سلولز و مقدری ماده رنگی کاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد .

 

طبع هویج

طبع هویج گرم و تر است.

 

فواید هویج برای پوست

  • اگر هر صبح ناشتا یک لیوان آب هویج میل کنید موجب بازشدن رنگ چهره شما می‎شود.
  • آب هویج را اگر روی صورت بکشید باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت می شود .
  • خانم هایی که پوست حساس دارند حتما باید پوست صورت و گردن خود را با آّب هویج پاک کنند
  • خوردن هویچ جوش صورت را درمان می کند
 

فواید مصرف هویج به صورت ناشتا

  • برای برطرف کردن یبوست یک کیلو هویج را رنده کنید و در مقدری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند ژله در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید
  • برای درمان یرقان صبح ناشتا آب هویج بخورید.
  • اگر می خواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب هویج بخورید
  • آب هویج در صبح ناشتا مواد سمی را از خون خارج می کند
  • کسانی که آسم دارند صبح ناشتا آب هویج با شیر میل کنند.
  • کسانی که دردهای رماتیسمی، مفصلی و نقرس دارند صبح ناشتا هویج میل کنند.
  • کسانی که کم‎خون هستند صبح ناشتا یک لیوان آب هویج با کمی عسل میل کنند.
  • کسانی که کرم دارند به مدت ۸ روز هویج رنده شده ناشتا میل کنند، حدود صد تا دویست گرم با کمی آبلیمو.

تمام خواص هویج

 

تمام خواص هویج

هویج بخشی از روده! دل درد، بیرون‌روی، حالت تهوع و غیره. زمانی که روده‌ها توانایی ندارد که به درستی آب را جذب خود کند بیرون روی اتفاق می‌افتد (یکی از مشکلات خطر ساز روده). یکی از کارهای موثر برای برطرف شدن این مشکل استفاده از هویج است. این ماده‌ی غذایی لبریز از فیبر است و فیبر پکتین موجود در آن آب را جذب می‌کند و به این گونه از شدت اسهال کاسته می‌شود.

هویج= چشم سالم! کم شدن قدرت بینایی، ریزش اشک چشم‌ها، مشکلات دید و غیره. با گذر زمان چشم‌ها ضعیف‌تر شده و گاهی واگیر بیماری‌های داخلی می‌شوند. می شود این را به راحتی گفت که هویج دوست سلامت چشم‌هاست. این سبزی نارنجی حاوی لوتئین همان آنتی‌اکسیدان بسیاری قوی می‌باشد که می تواند از شبکیه‌ی چشم‌ها مراقبت کرده و از مشکل دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری پیشگیری می‌کند. برای برطرف کردن دوربینی و آب مروارید در مردان موثر است

هویج برای به تاخیر انداختن پیری پوست جوانی و شادابی پوست ناشدنی نیست. این ماده‌ی غذایی نه فقط برای اعضای داخلی بدن موثر است بلکه برای بهبود وضعیت پوستمان نیز موثر است. برای این که لبریز از بتاکاروتن یا همان مقدمه ساز ویتامین A می‌باشد. این آنتی‌اکسیدان از پیری سلول‌های پوستی جلوگیری می‌کند. اگر در برنامه‌ی غذایی‌تان به طور مدام هویج مصرف کنید کار بزرگی در راه سلامت و شادابی پوستتان خواهید کرد.

سلامت چشم و مو و ناخن

مواد مغذی که در این گیاه خوشمزه وجود دارد با سم زدایی که انجام می دهد می تواند باعث سلامت پوست و مو و ناخن شود و ساخت سلول های جدید در بدن را بهبود دهد.

هویج مانع قدرتمندی برای آفتاب سوختگی هویج پر خاصیت ترین ماده‌ی غذایی برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی است. اشعه‌های ماورای بنفش خورشید به «اپیدرم» آسیب‌ زده و گاهی التهاب ایجاد می‌کند که معروف ترین این التهاب ها آفتاب سوختگی است. بتاکاروتن موجود در هویج از پوست محافظت کرده و باعث تقویت آن می‌شود. در واقع این آنتی اکسیدان از پوست در برابر اشعه‌های ماورای بنفش محافظت می‌کند. مصرف آب هویج باعث آماده سازی پوست برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌شود.

هویج راهی برای جلوگیری از کم خونی مصرف هویج برای رفع کم‌خونی جزئی مفید است. هویج خواصی دارد که با کم‌خونی جزئی مقابله می‌کند به خاطر اینکه به تولید بیشتر گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند.

هویج دوست خانم‌های یائسه گرگرفتگی، چاقی، پوکی استخوان و … در دوره‌ی یائسگی این قبیل مشکلات یکی پس از دیگری خود را نمایان می کند. اما با مصرف هویج می‌توان این علائم را به تاخیر انداخت. به خاطر اینکه هویج سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به بدن کمک می‌کنند تا با اکسایش سلول‌ها و پیری بدن مقابله کنند.

بتاکاروتن

بتاکاروتن یا همان پیش‌ساز ویتامین A یکی از آن آنتی‌اکسیدانی‌های قوی محسوب می‌شود که سلول‌های بدن را از گزند رادیکال‌های آزاد (مولکول‌های آسیب‌رسان و مسئول پیری سلول‌های بدن) در امان می‌دارد. خوشـــبختانه هویج تا دلتان بخواهد بتاکاروتن دارد. فیبرهای محلول در آب موجود در این نارنجی‌پوش، مانع از پیشروی ترکیبات سمی‌در بدن شده و دفع آنها را آسان می‌کند. بهتر است بدانید هویج برای پیشگیری از بیماری‌ قلبی عروقی، سرطان‌ها و همچنین برای حفظ سلامت پوست فوق‌العاده است.

مقابله با پیری چشم

بتاکاروتن موجود در هویج، خدمت بزرگی به سلول‌های شبکیه‌ چشم می‌کند. این آنتی‌اکسیدان قوی، ضامن قدرت دید بالای شبانه است. علاوه بر این بتاکاروتن به پیشگیری از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری کمک می‌کند.

در بیماری دژنراسیون ماکولای چشم، بخش کوچکی از شبکیه‌ چشم آسیب می‌بیند و باعث از بین رفتن تدریجی بینایی مرکزی می‌شود. به عقیده‌ متخصصان مصرف سه یا چهار مرتبه هویج در طول هفته برای تامین نیازهای چشم کافی است. البته اگر بدنتان دچار کمبود این آنتی‌اکسیدان باشد لازم است که مصرفتان را افزایش دهید. در نتیجه لازم است که روزانه و به مدت دو تا سه هفته یک عدد هویج میل کنید.

رفع یبوست

هویج حاوی تمام عناصر مورد نیاز برای بازگرداندن نیرو و انرژی به بچه‌هایی است که دچار اسهال بوده‌اند. این سبزی خوشمزه و پرخاصیت سرشار از مواد معدنی و قندهاست و تأثیر ضدالتهابی روی مخاط روده‌ای دارد.

در نهایت اینکه باید بدانید فیبر پکتین موجود در هویج آب موجود در روده را جذب کرده و به این ترتیب به بیرون‌روی کودکان پایان می‌دهد.البته باید بدانید که همین فیبر محلول در آب برای مقابله با یبوست نیز موثر است زیرا اینکه باعث نرم شدن مدفوع شده و دفع آن را راحت می‌کند. باید بدانید که فیبرها نقش روان‌کننده و نرم‌کننده موثری دارند و باعث دفع راحت می‌شوند.

پیشگیری از سرطان

از سال‌ها پیش اثر محافظتی بتاکاروتن در برابر تومورها شناخته شده است. از این گذشته وجود فیبرهای محلول در آب باعث توقف فعالیت ترکیباتی مانند مشتقات نیترات‌های دریافتی از مواد غذایی می‌شود. متأسفانه این ترکیبات موجب بروز سرطان‌های مختلف می‌شود. مصرف دو تا چهار وعده هویج در هفته برای کاهش 40 درصدی خطر ابتلا به سرطان ریه موثر است. توجه داشته باشید که مصرف هویج همچنین برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه و سینه در خانم‌ها نیز موثر است.

هویج بخورید تا سکته نکنید

مصرف منظم هویج باعث کاهش 60 درصدی حملات قلبی عروقی می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این سبزی با کاهش اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد، از جداره‌ عروق خونی محافظت کرده و آنها را از آسیب دور می‌سازد. فیبرهای محلول در آب هویج نیز به نوبه‌ خود باعث کاهش ورود قند و افزایش کلسترول خون می‌شود. حتماً می‌دانید که بالا رفتن چربی خون باعث مسدود شدن عروق و خدای نکرده سکته می‌شود.

هویج مناسب برای دیابتی‌ها

جذب قند توسط فیبرهای محلول در آب باعث کنترل افزایش ناگهانی قند خون در دیابت ها می‌شود. البته توصیه می‌شود که این افراد از هویج خام استفاده کنند چون شاخص گلیسمی‌هویج پخته بالاتر از هویج خام است.

تمیزی پوست

آب هویج کبد را از شر رادیکال‌های آزاد خلاص می‌کند و باعث احیای سلول‌های آن می‌شود. زمانی که کبد تمیزتر و سالم‌تر باشد، توکسین‌های تجمع یافته در پوست نیز کمتر می‌شود. در نتیجه پوست با طراوت‌تر و شاداب‌تر می‌گردد. می‌توانید علاوه بر مصرف آب هویج، از آن به عنوان لوسیون نیز استفاده کنید.

استفاده‌ موضعی از آب هویج مانند یک ضدالتهاب طبیعی اثر می‌کند و باعث تسکین خارش و التهاب پوست می‌شود. هویج با احیای سلول‌های پوستی موجب التیام زخم‌های جزئی می‌شود. همچنین می‌توانید با هویج پخته ماسک تهیه کرده و روی پوستتان بگذارید. این ماسک با از بین بردن سلول‌های مرده‌ سطحی و آب‌رسانی به پوست باعث خوش آب و رنگ شدن پوست می‌شود.

رفع لکه‌های پوستی

روغن گیاهی تهیه‌شده از هویج خواص بیشتری از آب هویج دارد. این روغن باعث تحریک جریان خون می‌شود و به این ترتیب باعث احیای اپیدرم پوست می‌شود. می‌توانید مقداری از این روغن را در روغن شاهدانه رقیق کرده و به پوستتان بزنید. این ترکیب باعث پوشاندن و کاهش لکه‌های قهوه‌ای روی پوست می‌شود.

آیا می‌دانید؟ در ابتدا، در مشرق زمین هویج به رنگ‌های بلوطی، قرمز، بنفش یا زرد و در غرب به صورت سفید وجود داشت. در قرن هفدهم میلادی بود که در هلند گونه‌های قرمز و سفید را ترکیب کرده و هویج‌های کنونی نارنجی رنگ را کشت کردند. البته گونه‌های بلوطی و قرمز رنگ هویج دو برابر بتاکاروتن بیشتری از انواع دیگر هویج‌ها دارند. هویج پخته یا خام؟

هویج خام حاوی ویتامین C و مواد معدنی زیادی است. در عوض بتاکاروتن و قندهای موجود در هویج پخته زودتر از هویج خام جذب بدن می‌شود.

چند نکته

غذاها و محصولات غذایی تهیه‌شده از هویج پخته‌شده باید تا 24 ساعت مصرف شوند؛ بدان سبب که نیترات‌های موجود در این سبزی در روند پخته شدن به ترکیبات سمی‌تبدیل می‌شود. استفاده از روغن گیاهی هویج برای خانم‌های باردار، شیرده، کودکان و همچنین خانم‌هایی که سرطان سینه دارند توصیه نمی‌شود.

اگر به کرفس، رازیانه یا زیره حساسیت دارید بهتر است در مصرف هویج نیز احتیاط کنید.

 

مضرات هویج

علی رغم خواص زیاد گیاه هویج، نباید در مصرف آنزیاده روی کرد دیده شده آنهائیکه هویج زیاد مصرف می کنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود که البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نکنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود برمی گردند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.